מטרת החוקרים היתה לבחון את הקשר בין עוצמה ותזמון של חשיפה לטיפול פליאטיבי מיוחד (specialty palliative care-SPC) והוספיס (HO) על תוצאי טיפול בסוף החיים (end of life-EOL).
עוד בעניין דומה
נותרו פערים בהבנה לגבי העוצמה והתזמון של חשיפה ל-SPC על תוצאי סוף החיים. לאחרונה, פורסמו בכתב העת Journal of Palliative Medicine ממצאיו של מחקר בו ביקשו להעריך את הקשר בין עוצמה ותזמון של חשיפה ל-SPC והוספיס על תוצאי טיפול ב-EOL.
החוקרים אספו את הנתונים מ-2,021 נפטרים מקייזר פרמננטה מדרום קליפורניה וקולורדו ( 26,251 משתתפים). מטפלים של תת קבוצה של נפטרים השלימו סקר נסיוני העוסק בטיפול לאחר מוות בין החודשים יולי-אוגוסט 2022 (424 משתתפים).
החוקרים העריכו את עוצמת ה-SPC (אשפוז, חוץ ובית) וחשיפה ל-HO בחמש השנים שלפני המוות סווגה כ: (1) ללא SPC או SPC; (2) HO בלבד; (3) HO בלבד ו-(4) SPC-HO. עיתוי החשיפה ל-SPC (<90 או 90+ ימים) לפני המוות היה מרובד על ידי רישום HO.
מוות בבית החולים וטיפולים שעלולים להיות מכבידים ב-14 הימים האחרונים לחייהם נשאבו מרשומות רפואיות אלקטרוניות (electronic medical records-EMR) ותביעות. ניסיון הטיפול ב-EOL התקבל מסקר המטפלים.
תוצאות המחקר הדגימו שבקרב קבוצת ה-EMR, החשיפה ל-SPC ו-HO היתה: ללא SPC או HO ,(38%) SPC בלבד (14%; מתוכם, 55% קיבלו SPC באשפוז בלבד), HO בלבד (20%) ו-SPC-HOי(28%).
עבור נפטרים שלא נרשמו ל-HO, חשיפה של 90+ ימים ל-SPC לעומת <90 ימים לפני המוות היתה קשורה בסיכון נמוך יותר לקבל טיפולים מכבידים (סיכון יחסי מתוקנן, 0.69: [רווח בר סמך 95%: 0.62-0.76], p<0.001) וסיכון נמוך ב-23% למוות בבית החולים (סיכון יחסי מתוקנן, 0.77: [רווח בר סמך 95%: 0.73-0.81], p<0.001).
מטפלים בחולים בקבוצת ה-HO בלבד (סיכון יחסי מתוקנן, 0.1.27: [רווח בר סמך 95%: 0.98-1.63], p=0.07) וקבוצת SPC-HO (סיכון יחסי מתוקנן, 1.19: [רווח בר סמך 95%: 0.93-1.52], p=8) נטו לדווח על חוויית טיפול חיובית יותר בהשוואה לקבוצה ללא SPC או HO.
החוקרים הסיקו כי חשיפה מוקדמת יותר ל-SPC היתה חשובה בהפחתת טיפולים שעלולים להיות מכבידים ומוות בבית החולים עבור נפטרים שלא נרשמו ל-HO. יש צורך בהגדלת הזמינות והגישה ל-SPC מבוסס קהילה.
מקור:
תגובות אחרונות