מטרת המחקר היתה לדווח על שיעור הקטלניות (case-fatality rate - CFR) של עגבת מולדת אשר אובחנה בשיטות מולקולריות ובמבדק RITי(rabbit infectivity testing), נוסף על ההערכות השגרתיות ולהשוות אותו ל-CFR המוגדר על פי מקרה הסקר של ה-CDCי(Centers of Disease Control and Prevention).
עוד בעניין דומה
מחקר עוקבה פרוספקטיבי זה בוצע במרכז יחיד ובו נכללו כלל האמהות והיילודים שחלו בעגבת בין השנים 1984-2002. האבחנה של עגבת מולדת נקבעה על פי תספיג חיסוני של IgM,יPCRי(Polymerase Chain Reaction) ו-RIT מדגימות של עוברים או יילודים נוסף על הערכה קלינית, מעבדתית ורדיוגרפית. המידע נסקר באופן רטרוספקטיבי על מנת להעריך את שיעורי התמותה של העוברים והיילודים.
במהלך 18 שנות המחקר, 191 מקרים של עגבת מולדת אוששו על פי ממצאים קליניים, מעבדתיים ורדיוגרפיים ו/או תוצאות חיוביות בתספיג חיסוני של IgM, PCR מהדם ו-RIT מהדם/נוזל שדרה-מח.
תוצאות המחקר הדגימו כי מתוך 191 מקרים, 59 נפטרו, דהיינו CFR של 31%. מתוך 59 מקרי תמותה, 53 (90%) חוו מוות תוך רחמי ושישה (10%) נפטרו בתקופת היילוד. מרבית הלידות השקטות (39/53, 74%) אירעו במהלך הטרימסטר השלישי. מקרה הסקר של ה-CDC זיהה נכונה את כלל הנבדקים עם עגבת מולדת, אך ה-CFR על פי ה-CDC עמד על 10% בלבד, הערכת חסר של יותר מ-300% של ה-CFR במציאות.
מסקנת החוקרים היתה כי הגדרת מקרה הסקר עבור עגבת מולדת של ה-CDC הדגימה רגישות גבוהה לזיהוי המחלה, אך מבצעת הערכת חסר משמעותית בנוגע לשיעורי התמותה. ה-CFR בקרב צאצאים לנשים הרות עם עגבת שנדבקו במחלה עמד על 31%, לרוב בשל מוות תוך רחמי במהלך הטרימסטר השלישי. ממצאים אלה מדגישים את החשיבות בזיהוי מוקדם וטיפול הולם עבור עגבת במהלך ההריון.
מקור:
תגובות אחרונות