כחלק ממשטר הטיפול קודם להשתלת מח עצם משתמשים בשילוב של תרופות נוגדות סרטן מסוג אנלוגים לנוקלאוזידים וחומרים מאלקלים. יעילות הטיפול מוגברת על ידי שילוב תרופות בעלות מנגנוני פעילות שונים, ובכך ניתן להפחית את המינון של כל תכשיר ולצמצם ככל האפשר את תופעות הלוואי לטיפול.
עוד בעניין דומה
החוקרים שיערו כי הוספה של SAHA ואולפריב, מעכבי HDAC ו-PARP (בהתאמה), לשילוב המקובל של פלודראבין, קולפראבין ובוסולפאן, עשויה להגביר את הציטוטוקסיות עבור תאי סרטן מסוג AMLי(Acute Myeloid Leukemia).
תוצאות המחקר הדגימו כי חשיפה של שורות תאי AML מסוג KBM/Bu2506,י MV4-11,יMLOM14 ו-OCI-AML3 למשלב של חמש התרופות הביא לציטוטוקסיות סינרגיסטית עם מדד שילוב של פחות מ-1. כמו כן, נצפתה עלייה בהיקף האצטילציה של חלבונים והפחתה ב-Poly(ADP-ribosyl)ation, כמצופה.
חיתוך של קפסאז 3 ו-PARP1, פירוק DNA, עלייה בתוצרי חמצון תגובתיים וירידה בפוטנציאל הקרום של המיטוכונדריה מרמזים על הפעלת תהליכי אפופטוזיס. ההפחתה בפעילות Poly(ADP-ribosyl)ation היתה ללא תלות בהפעלת קפסאזות. כמו כן, נצפתה ירידה בביטוי מספר חלבונים המקושרים לתגובה לפגיעה ב-DNA ולתיקונו, מה שייתכן ותרם לסינרגיזם הנצפה.
עלייה בזרחון של DNAPKcs מרמזת על עיכוב פעילות הקינאז והשבתת תפקידו בתיקון נזקי DNA. ממצאים דומים נצפו בדגימת תאים ממאירים שנלקחו ממטופל.
מסקנת החוקרים היתה כי ממצאים אלה יתרמו לעיצוב מחקרים קליניים בהם ישתמשו במשלב זה של תרופות עבור שלב ההשראה של מטופלים עם AML המועמדים לעבור השתלת מח עצם.
מקור:
תגובות אחרונות