במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Seminars in oncology nursing, מטרת החוקרים היתה להעריך כיצד טיפול במוקוזיטיס אשר התבצע בהובלה של צוות סיעודי עשוי להשפיע על התוצאים הבריאותיים של חולים המקבלים הקרנות לטיפול בסרטן הראש והצוואר וסרטן ריאות.
עוד בעניין דומה
החוקרים אימצו גישה הוליסטית במסגרת מחקרם וכך שיתפו את המטופלים בתהליך הטיפול מבחינת הסקירה, מתן הדרכה חינוכית וייעוץ בנוגע לטיפול במוקוזיטיס והטמעת הטיפול בחיי היומיום בסיוע אח/ות הקרנות.
החוקרים ערכו מחקר עוקבה אורכי פרוספקטיבי, במסגרתו נעשה הערכה של 27 חולים אשר נוטרו באמצעות שימוש ב-WHO Oral Toxic Scale וב-Oral Mucositis Follow-up Form.
בתקופת טיפולי הקרינה החולים עברו הדרכה על מוקוזיטיס באמצעות שימוש במדריך Mucositis Prevention and Care Guide. בתום תקופת הטיפול עם הקרנות בוצעה הערכה של תהליך ההקרנות. כל מטופל שהשתתף במחקר היה במעקב למשך שישה שבועות מתחילת הטיפול הקרינתי.
הנתונים הקליניים הגרועים ביותר שנצפו מבחינת המוקוזיטיס בפה והמשתנים הקשורים לכך הופיעו בשבוע השישי לטיפול. בעוד שציון Nutrition Risk Screening עלה לאורך הזמן, נצפתה ירידה במשקלם של המשתתפים. רמות הלחץ הממוצעות עמדו על 4.74 ± 0.33 בשבוע הראשון ו-5.77 ± 0.35 בשבוע האחרון. כמו כן, נצפה כי 88.9% מהמטופלים הראו היענות טובה לטיפול.
לסיכום, ניהול מוקוזיטיס המובל על ידי צוות סיעודי הוביל לתוצאי מטופל טובים יותר בעת תהליך ההקרנות. החוקרים מציינים כי גישה זו משפרת את ניהול הטיפול בפה בקרב חולים המטופלים עם הקרנות לסרטן ראש צוואר ולסרטן ריאות ומדגימה את השפעתה החיובית על תוצאים ממוקדי-מטופל נוספים.
תגובות אחרונות