במסגרת מחקר אשר פורסם לאחרונה בכתב העת Ophthalmology Glaucoma ביקשו החוקרים לבחון את יכולת האבחון של מדד ה-OCT של אוניברסיטת צפון קרוליינה (University of North Carolina (UNC) OCT Index).
עוד בעניין דומה
במחקר זה עשו החוקרים שימוש בבדיקת Cirrus high-definition OCT, וזאת בכדי להבחין בין עיניים בריאות למצב של גלאוקומה מוקדמת. מחקר זה כלל 98 חולים עם גלאוקומה מוקדמת ו-98 נבדקים בריאים. שתי הקבוצות הותאמו על פי גיל. כלל הנבדקים נבדקו לעובי תא גנגליון מקולרי – שכבת plexiform פנימית (Macular ganglion cell–inner plexiform layer – GCIPL), עובי שכבת סיבי עצב הרשתית הפריפאפילרים (retinal nerve fiber layer – RNFL) ופרמטרים של ראש עצב הראייה. המדידות בוצעו באמצעות אלגוריתם UNC OCT. התוצא העיקרי של מחקר זה היה השטח מתחת לעקומה (Area Under the Curve – AUC) של כלי האבחון והשגת רגישות של 95%.
תוצאות המחקר הדגימו כי ה-AUC של מדד UNC OCT עמד על 0.974. ה-AUCs הטובים ביותר של הפרמטרים הבודדים היו אלה של ה-GCIPL המינימלי (0.926), של GCIPL המקולרי, של RNFL ממוצע (0.916), RNFL פריפפילרי ושטח השוליים (0.964) של ראש עצב הראייה. ה-AUC של מדד UNC OCT היה גדול משמעותית מאלו של ה-GCIPL המינימלי וה-RNFL הממוצע (P<0.05 לכולם) וגם עלה על אזור השוליים. ערך הרגישות של מדד UNC OCTי(90.8%) היה גדול מזה של פרמטרי OCT בודדים (42.9, 64.3 ו-84.7 ל-RNFL,יGCIPL, שטח שוליים, 84.7, בהתאמה) עם ספציפיות של 95%.
מתוצאות מחקר זה עולה כי יכולות האבחון של מדד UNC OCT בהבחנה בין עיניים גלאוקומטיות במצב של מחלה מוקדמת לעיניים בריאות הינו גבוה. כמו כן, כלי זה מתבסס על הפרמטרים הקליניים הטובים ביותר לבדיקת ראש עצב הראייה, RNFL פריפפילרי ו-Macular GCIPL.
מקור:
תגובות אחרונות