מטרת המחקר היתה לזהות קישוריות תפקודית (FC) מבוססת זרע בין תת אזורים קורטיקאליים שונים והתלמוס אצל גברים עם שפיכה מוקדמת (PE) ולבחון האם רשתות תלמו-קורטיקאליות משתנות משמעותית אצל מטופלים עם PE בהשוואה לקבוצת ביקורת של גברים בריאים (HCs).
עוד בעניין דומה
במחקר נכללו 50 גברים עם PE ללא טיפול ו-40 משתתפים ב-HCs. כל המשתתפים עברו בדיקת MRI פונקציונלית במנוחה. החוקרים השתמשו בבדיקת FC לזיהוי קישוריות תלמו-קורטיקלית בין התלמוס לשישה אזורים קורטיקליים אשר נבחנו (קורטקס מוטורי/ מוטורי חליפי, קורטקס פרה-פרונטלי, אונה טמפורלית, קורטקס פאריטלי אחורי, קורטקס סומטו-סנסורי ואונה האוקסיפיטלית). אצל מטופלי PE, החוקרים השתמשו באנליזה רגרסיבית על מנת להעריך קישוריות תלמו-קורטיקלית עם דירוג Premature Ejaculation Diagnostic Tool (PEDT) ו-Intravaginal Ejaculatory Latency Time (IELT).
תוצאות המחקר הראו כי גברים עם PE היו עם FC ירודה משמעותית בין הקורטקס המוטורי לתלמוס הונטרלי בילטראלית, בין הקורטקס הפרה-פרונטלי והתלמוס הדורבי- מדיאלי השמאלי, כמו גם בין הקורטקס הטמפורלי והחלק הונטרו-מדיאלי של התלמוס בילטראלית.
כמו כן, בגברים עם PE, דירוג PEDT היה קשור משמעותית באופן חיובי ל-FC בין התלמוס לקורטקס הפריאטלי האחורי, וכן היה קשור באופן שלילי ל-FC בין התלמוס לקורטקס הטמפורלי, בעוד ש-IELT היה קשור באופן חיובי ל-FC בין הקורטקס הטמפוראלי לתלמוס ובין התלמוס לקורטקס המוטורי.
במחקר זה נמצא כי גברים עם שפיכה מוקדמת היו עם קישוריות תפקודית ירודה משמעותית בין הקורטקס המוטורי לתלמוס הונטראלי בילטרלית, בין הקורטקס הפרה פרונטאלי והתלמוס הדורבי-מדיאלי השמאלי, ובין הקורטקס הטמפורלי והחלק הונטרו-מדיאלי של התלמוס בילטרלית.
החוקרים סיכמו כי תוצאות המחקר העשירו את הראיות ההדמייתיות להבנת המנגנונים הנוירוביולוגיים ו/או ההשלכות של PE.
מקור:
Ming Gao et. al (2022) UROLOGY DOI:https://doi.org/10.1016/j.urology.2021.10.010
תגובות אחרונות