מטרת המחקר הייתה לבחון את הבטיחות והיכולת המעשית של טיפול בגידולי כליה קטנים באמצעות קריואבלציה לפרוסקופית בסיוע הדפסת תלת מימד.
עוד בעניין דומה
לטובת המחקר, ארבעה מטופלים גוייסו מתוך בית חולים בודד בין אפריל 2016 לאוגוסט 2017. המטופלים כולם עברו קריואבלציה לפרוסקופית בסיוע הדפסת תלת מימד. המנתחים בצעו שחזור באמצעות טכנולוגיית תלת מימד על מנת לחקות טיפול קריואבלציה בטרם ניתחו את המטופלים על מנת לקבוע את מספר המחטים אשר היו דרושות לצורך הניתוח וכן את העומק והזווית המתאימים להחדרת המחטים לתוך הגידול על מנת לשמר על שלמותם של הנפרונים המעורבים. במסגרת המעקב השגרתי לאחר הפרוצדורה, החוקרים השתמשו בהדמיית CT על מנת להעריך את יעילות הטיפול.
תוצאות המחקר הראו כי כל הניתוחים הסתיימו בהצלחה וכן כל המטופלים התאוששו ללא סיבוכים משמעותיים. הניתוחים נמשכו בין 206 ל-118 דקות ובמהלכם היה איבוד דם של בין 50 ל-100 מיליליטר.
משך המעקב אחר המטופלים נע בין 8 ל-16 חודשים כאשר ממוצע אורך המעקבים היה 13.3 חודשים והם התבצעו על פי פרוטוקול שגרתי.
לסיכום, על פי תוצאות מחקר ראשוני זה הדפסה בטכנולוגית תלת מימד לטובת קריואבלציה לפרוסקופית נמצאה כטכניקה מעשית לטיפול בגידולי כליה קטנים ועשויה לאפשר שימור טוב יותר של נפרונים, בייחוד אצל מטופלים קשישים ו/או בעלי מוגבלויות.
מקור:
Cao Jian et. al (2021) Urology Journal DOI: https://doi.org/10.22037/uj.v0i0.5541
תגובות אחרונות