סרטן כיס השתן בשלב חדירה לרקמת השריר (MIBC) קשור להתקדמות המחלה, התפתחות גרורות, ולבסוף לפרוגנוזה גרועה. הגישות הכימותרפיות הנוכחיות אינן מצליחות לשפר באופן משמעותי שרידות אצל מטופלים אלה. לכן, במחקר זה ביצעו פרוטאום רקמה אצל מטופלים עם MIBC על מנת לנסות ולזהות חלבונים הקשורים לפרוגנוזה אצל חולי סרטן כיס השתן וליצור מטרות טיפול.
עוד בעניין דומה
לאחר שאספו דגימות מרקמות עם וללא גידולים של מטופלים עם MIBC, ומרקמות כיס שתן בריאות של אנשים ללא סרטן כיס השתן, החוקרים בצעו אלקטרופורזת חלבונים וספקטופוטמטרית מסה מסוג כרומטוגרפיית נוזל (LC-MS/MS) על מנת לנתח את פרוטאום הרקמה. לאחר מכן, החוקרים בחנו את חלבון ה-Gelsolin-like Actin-cappingי(CAPG) באמצעות PCR ו- western blot.
תוצאות המחקר הראו כי החלבון CAPG בוטא באופן שונה ברקמות גידול ורקמות נטולות גידול שנדגמו מחולי סרטן כיס השתן לעומת רקמות אשר נדגמו מאנשים ללא סרטן כיס השתן. ניתוח באמצעות western blot הדגים ביטוי יתר של CAPG ברקמות גידול לעומת רקמות בריאות באופן תלוי שלב.
כמו כן, PCR הראה ביטוי mRNA מוגבר ברקמות גידול מכיס השתן בהשוואה לרקמות הבריאות. בנוסף, ביטוי עודף של mRNA מ-CAPG היה בקורלציה חיובית לגודל הגידול (p=0.019), השלב על פי TNMי(p=0.001), ודרגת ההתמיינות (p=0.006).
במחקר נמצא כי מטופלים עם רמות נמוכות יותר של CAPG היו עם שיעור גבוה יותר של שרידות נטולת הישנויות בהשוואה למטופלים אשר היו עם רמות גבוהות יותר (p=0.027).
לסיכום, על פי תוצאות המחקר ביטויי יתר של CAPG היה בקורלציה עם מאפייני הגידול וזמן קצר יותר להישנות סרטן כיס השתן. על סמך ממצאים אלה, ייתכן וביטוי יתר של CAPG קשור לפרוגנוזה גרועה יותר אצל מטופלים עם סרטן כיס השתן.
מקור:
Samira Bahrami et. al (2021) Urology Journal DOI: https://doi.org/10.22037/uj.v0i0.5664
תגובות אחרונות